Informujemy, że firma InnoAim Sp. z o.o. realizuje projekt w ramach Programu Operacyjnego Polska Wschodnia na lata 2014-2020, oś priorytetowa 1 Przedsiębiorcza Polska Wschodnia działanie 1.1 Platformy startowe dla nowych pomysłów poddziałanie 1.1.2 Rozwój startupów w Polsce Wschodniej pt.: “Innowacyjny dodatek do żywności polepszający jakość ryżu po ugotowaniu oraz wydłużający datę przydatności do spożycia pakowanego świeżo ugotowanego ryżu".
Celem projektu jest: dokończenie, komercjalizacja i upowszechnienie rynkowe nowego produktu w postaci dodatku do ryżu, polepszającego teksturę oraz walory sensoryczne przechowywanego chłodniczo ryżu gotowanego, który jest elementem kluczowym w odbiorze przez konsumentów dań sushi przechowywanych chłodniczo.
Umowa o dofinansowanie nr POIR.01.01.02-18-0018/20-00
Wartość projektu: 1 121 813,75 zł
Kwota dofinansowania: 774 350,00 zł
Planowane efekty projektu:
- rozpoczęcie produkcji;
- opracowanie i wdrożenie na rynek dodatku do gotowanego ryżu, umożliwiającego wydłużenie jego daty przydatności do spożycia do co najmniej 10 dni, przy zachowaniu wysokich walorów sensorycznych;
- poprawa efektywności wykorzystania zasobów naturalnych w gospodarce.
Współpracujemy:

