Innowacyjny dodatek do żywności polepszający jakość ryżu wydłużający datę przydatności Opracowanie receptury oraz technologii wytwarzania innowacyjnych przekąsek mięsnych NutriMeat Opracowanie technologii produkcji fermentowanego imbiru bez dodatku konserwantów

Informujemy, że firma InnoAim Sp. z o.o. realizuje projekt w ramach Programu Operacyjnego Polska Wschodnia na lata 2014-2020, oś priorytetowa 1 Przedsiębiorcza Polska Wschodnia działanie 1.1 Platformy startowe dla nowych pomysłów poddziałanie 1.1.2 Rozwój startupów w Polsce Wschodniej pt.: “Innowacyjny dodatek do żywności polepszający jakość ryżu po ugotowaniu oraz wydłużający datę przydatności do spożycia pakowanego świeżo ugotowanego ryżu".

Celem projektu jest: dokończenie, komercjalizacja i upowszechnienie rynkowe nowego produktu w postaci dodatku do ryżu, polepszającego teksturę oraz walory sensoryczne przechowywanego chłodniczo ryżu gotowanego, który jest elementem kluczowym w odbiorze przez konsumentów dań sushi przechowywanych chłodniczo.

Umowa o dofinansowanie nr POIR.01.01.02-18-0018/20-00

Wartość projektu: 1 121 813,75 zł

Kwota dofinansowania: 774 350,00 zł

Planowane efekty projektu:

  • rozpoczęcie produkcji;
  • opracowanie i wdrożenie na rynek dodatku do gotowanego ryżu, umożliwiającego wydłużenie jego daty przydatności do spożycia do co najmniej 10 dni, przy zachowaniu wysokich walorów sensorycznych;
  • poprawa efektywności wykorzystania zasobów naturalnych w gospodarce.

Współpracujemy: