
Tworzenie przyszłości żywności dla ludzi na całym świecie.
InnoAIM aspiruje do zarządzania technologią.
Rozwijając się w skali globalnej, nasza działalność badawczo-rozwojowa generuje innowacje i nadal podejmuje wyzwanie tworzenia przyszłości żywności dla ludzi na całym świecie.
Ta strona przedstawia profile naszych funkcji w każdej domen badawczych.
W Dziale Badań i Rozwoju badamy i rozwijamy technologie, które przyczyniają się do rozwoju społeczeństwa poprzez smaczną i zdrową żywność. Nasze badania smakowe zaowocowały opracowaniem nowej technologii INNO-A, która poprawia właściwości sensoryczne chłodniczo przechowywanego ugotowanego ryżu, co jest obecnie gorącym trendem podczas produkcji gotowych dań, a w szczególności dań SUSHI. Zamierzamy wprowadzić tę technologię i zastosować ją w japońskiej, chińskiej, azjatyckiej i zachodniej żywności oraz wielu innych rodzajach kuchni światowej.
Dział Badań i Rozwoju koncentruje się na opracowywaniu rozwiązań problemów społecznych.
Nasze społeczeństwo boryka się również z wieloma problemami, które wymagają rozwiązań, aby zabezpieczyć naszą przyszłość, w tym zmiany klimatu, niszczenie środowiska oraz osiągnięcie równowagi między podażą żywności a popytem w świecie o rosnącej liczbie ludności. Dział Badań i Rozwoju koncentruje się na opracowywaniu rozwiązań problemów społecznych, takich jak starzenie się społeczeństwa i zrównoważone zasoby żywnościowe, a my zajmujemy się tymi problemami poprzez analizę wsteczną z perspektywy społeczeństwa, które mamy nadzieję osiągnąć w najbliższych latach.
Szybkość i czas to ważne aspekty naszej działalności badawczej. Zacieśnimy nasze powiązania z podmiotami zewnętrznymi i przyjrzymy się inicjatywom, które wykraczają poza konwencjonalne partnerstwa branżowo-akademickie, aby zbadać synergie technologiczne z zagranicznymi start-upami, a także wdrożymy transformację cyfrową, aby zreformować nasze podejście badawcze oraz będziemy wnosić wkład w społeczeństwo poprzez ciągły rozwój technologii.

Współpracujemy:

