INNO-A innowacyjny dodatek zapobiegający utracie jakości sensorycznej przechowywanego chłodniczo ryżu.

INNO-A to nowoczesny dodatek do chłodniczo przechowywanego ryżu. Jego skład jest wynikiem wieloletniego projektu naukowego, wykonanego przy współpracy z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie i pozwala na poprawę jakości przechowywanego ryżu.

 

Połączenie wyselekcjonowanych składników pozwala na zahamowanie procesu retrogradacji, zapobiega synerezie żelu i utrzymanie odpowiednich parametrów sensorycznych ryżu podczas przechowywania. Dodatek w swoim składzie zawiera zaledwie 5 składników, z których wszystkie są zgodne z trendem „Czystej Etykiety”: maltodekstrynę, olej rzepakowy, chitozan, kwas askorbinowy oraz hydrolizat nasion soi. Większość tych składników, poza swoją funkcją technologiczną, wykazuje także właściwości prozdrowotne, takie jak właściwości przeciwutleniające.

 

Dodatek podwyższa zdolność wchłaniania i utrzymania wody przez ryż, poprawiając właściwości tekstury oraz soczystość produktu ale także zwiększając wydajność całej produkcji.

 

Jest łatwy w użyciu i nie wymaga zmiany procesu przygotowywania ryżu. Po prostu dodaj odpowiednią ilość dodatku do wody, w której gotowany będzie ryż, wymieszaj i gotowe – resztę procesu przygotowania ryżu przeprowadź tak jak zawsze.

Nasz produkt wyróżniają

Łatwy do użycia, bez konieczności stosowania dodatkowych etapów produkcyjnych – po prostu dodaj do wody do gotowania, wymieszaj i gotuj jak zazwyczaj.

 

Umożliwia zachowanie standaryzacji produktu końcowego i zapobiega problemom występującym podczas formowania sushi na maszynach automatycznych i półautomatycznych.

Hamuje retrogradację
skrobi

główną przyczynę utraty jakości chłodniczo przechowywanego ryżu.

Zwiększa wydajność
produkcji

nowoczesna receptura dodatku pozwala na zwiększenie zdolności wchłaniania i utrzymania wody przez produkt finalny.

Zapobiega synerezie
żelu

zachowując odpowiednie właściwości sensoryczne produktu gotowego.

Zapytaj o ofertę

Współpracujemy: