INNO-A innowacyjny dodatek zapobiegający utracie jakości sensorycznej przechowywanego chłodniczo ryżu.
INNO-A to nowoczesny dodatek do chłodniczo przechowywanego ryżu. Jego skład jest wynikiem wieloletniego projektu naukowego, wykonanego przy współpracy z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie i pozwala na poprawę jakości przechowywanego ryżu.
Połączenie wyselekcjonowanych składników pozwala na zahamowanie procesu retrogradacji, zapobiega synerezie żelu i utrzymanie odpowiednich parametrów sensorycznych ryżu podczas przechowywania. Dodatek w swoim składzie zawiera zaledwie 5 składników, z których wszystkie są zgodne z trendem „Czystej Etykiety”: maltodekstrynę, olej rzepakowy, chitozan, kwas askorbinowy oraz hydrolizat nasion soi. Większość tych składników, poza swoją funkcją technologiczną, wykazuje także właściwości prozdrowotne, takie jak właściwości przeciwutleniające.
Dodatek podwyższa zdolność wchłaniania i utrzymania wody przez ryż, poprawiając właściwości tekstury oraz soczystość produktu ale także zwiększając wydajność całej produkcji.
Jest łatwy w użyciu i nie wymaga zmiany procesu przygotowywania ryżu. Po prostu dodaj odpowiednią ilość dodatku do wody, w której gotowany będzie ryż, wymieszaj i gotowe – resztę procesu przygotowania ryżu przeprowadź tak jak zawsze.

Nasz produkt wyróżniają
Łatwy do użycia, bez konieczności stosowania dodatkowych etapów produkcyjnych – po prostu dodaj do wody do gotowania, wymieszaj i gotuj jak zazwyczaj.
Umożliwia zachowanie standaryzacji produktu końcowego i zapobiega problemom występującym podczas formowania sushi na maszynach automatycznych i półautomatycznych.
Hamuje retrogradację
skrobi
główną przyczynę utraty jakości chłodniczo przechowywanego ryżu.
Zwiększa wydajność
produkcji
nowoczesna receptura dodatku pozwala na zwiększenie zdolności wchłaniania i utrzymania wody przez produkt finalny.
Zapobiega synerezie
żelu
zachowując odpowiednie właściwości sensoryczne produktu gotowego.
Współpracujemy:

